La Mitja (19 Km 874 D+)

Un recorregut amb una distància perfecte per als que voleu gaudir d’una autèntica cursa de muntanya.

Mitja TFM 2018

FITXA TÈCNICA

Distància: 19,68 km
Desnivell positiu: 874 m
Desnivell negatiu: 874 m
Altitud màxima: 1267 m
Altitud mínima: 663 m
Ruta:  Circular amb sortida i arribada a la Plaça Major de Viladrau
Hora sortida: 8:45h (Plaça Major de Viladrau)
Hora arribada últim corredor/a:  13:15h (Plaça Major de Viladrau)
Temps màxim: 4h 30min
Places: 560 corredors

DESCRIPCIÓ

Us trobareu tot tipus de vegetació: primer pistes bordejant la Riera Major amb alzines i pollancres, un tram ràpid i gens tècnic, després començant la pujada, els boscos de castanyers de la Castanyereda d’Espinzelles, on hi haurà el primer avituallament. Recupereu forces perquè a partir d’aquí comença una pujada amb un gran desnivell, una pista ampla per un bosc d’alzines. Això si, al cap d’una estona de pujada, gaudireu de grans panoràmiques: Espinzelles, el Pirineu, les Guilleries, Tavertet al fons…

Podriem resumir el recorregut de la cursa curta, dient que consta d’una gran pujda i després una gran baixada. Entre mig també us trobareu petits trams de desnivell i diferent tipus de terreny, però si hem de descriure’l de forma generalitzada, direm que és un “puja i baixa” (exceptuant les ja conegudes escales finals per arribar a Viladrau).

Tornant a la pujada inicial i després d’uns 5kms, deixareu la pista i us ficareu dins el bosc sortejant alzines fins arribar a carenar la muntanya per arribar al Turó de’n Pou de’n Sala (com a referència hi veureu una bandera Estelada). Des d’aquest punt es visualitza a l’altra costat de la vall el Monestir de Sant Segimón (avituallament del km 14).

Seguireu carenant per terreny ja més planer fins el Coll de Pomereta. Aqui hi trobareu una baixada tècnica (compte no us obriu el cap) que us portarà al Torrent de Rentadors on segurament us haureu de mullar per travessar-lo i pujar de nou uns 700m fins l’avituallament de Sant Segimón (segón), el Coll de les 3 Creus.

Reposeu forces que ja queda poc, a partir d’aquest punt ja és tot baixada, però una baixada exigent pel Torrent de l’Oratori, L’Erola, Can Bosch (font) i ja passat Els Molins (font), una pista (de tant en tant convertida en corriol) que us portarà al poble. Quan ja ho tingeu a tocar, ja en zona urbana, asfalt, us trobareu les temudes escales… 200m d’escales per arribar a Viladrau i creuar l’arc d’arribada.

Casi tot el recorregut discorre pel Parc Natural del Montseny (85%), és un recorregut molt interessant per a als amants de la muntanya, amb algún petit tram de dificultat tècnica, on cal medir-se be, hidratar-se be. En resum, un molt bon entrenament i un molt bon recorregut, molt bonic on hi trobareu tot tipus de terreny (riu, pedra, fang, sorra, fulles…), tot tipus de vegetació (fagedes, boscos de castanyers, verdes valls).

Un traçat dissenyat per corredors de muntanya, una cursa de pur trail, de pur Montseny, molt recomanable per la seva varietat i bellesa.

AVITUALLAMENTS

Castanyereda d’Espinzella (km 7,4) – líquid i sòlid
Coll de les 3 Creus (km 14) – líquid i sòlid
Mas Molins (km 18)  – líquid i sòlid

INSCRIPCIONS FEBRER 2019
.button-6482810248b92 { margin-bottom: 15px; margin-top: px; min-width: 0px !important; }
.full-width-6482810245917 { min-height:100px; padding:10px 0 10px; margin-bottom:10px; } #background-layer--6482810245917 { background-image:url(http://www.trailfontsdelmontseny.com/2018/wp-content/uploads/2018/02/fonstTFM2018_02-1.jpg); background-position:left top; background-repeat:no-repeat; position: fixed;; }