El Trail (29 Km 1768 D+)

Un recorregut amb una distància perfecte per als que voleu gaudir d’una autèntica cursa de muntanya.

Trail TFM 2018

FITXA TÈCNICA

Distància: 29,21 km
Desnivell positiu: 1768 m
Desnivell negatiu: 1768 m
Altitud màxima: 1617 m
Altitud mínima: 666 m
Ruta:  Circular amb sortida i arribada a la Plaça Major de Viladrau
Hora sortida: 8:00h (Plaça Major de Viladrau)
Hora arribada últim corredor/a: 14:45h (Plaça Major de Viladrau)
Temps màxim: 6h 45m
Places: 560 corredors

DESCRIPCIÓ

Un recorregut exigent amb una distància perfecte per als qui esteu preparant una marató o una ultra.

Us trobareu tot tipus de vegetació: primer pistes bordejant la Riera Major amb alzines i pollancres, un tram ràpid i gens tècnic, després començant la pujada, els boscos de castanyers de la Castanyereda d’Espinzelles, on hi haurà el primer avituallament. Recupereu forces perquè a partir d’aquí comença una pujada amb un gran desnivell, una pista ampla per un bosc d’alzines. És una de les 3 pujades fortes que hi trobareu el llarg del recorregut, la més llarga. Això si, gaudireu de grans panoràmiques, Espinzelles, el Pirineu, les Guilleries, Tavertet al fons…

Un cop deixeu la pista us ficareu dins el bosc sortejant alzines i fins arribar a carenar la muntanya, fins arribar al Turó de’n Pou de’n Sala (com a refrència hi veureu una estelada). Des d’aquest punt es visualitza a l’altra costat de la Vall el Monestir de Sant Segimón (avituallament del km 14 i 24).

Seguireu carenant per terreny ja més planer fins el Coll de Pomereta. Aqui hi trobareu una baixada tècnica (compte no us obriu el cap) que us portarà al Torrent de Rentadors on segurament us haureu de mullar per travessar-lo i pujar de nou. Són uns 700m de pujada fins l’avituallament de Sant Segimón (segón), el Coll de les 3 Creus.

A partir d’aquí tindreu un tram d’uns 4 kms més o menys tranquils, va pujant, però poc desnivell, inclús trobareu una baixada abans de creuar el riu. Una zona molt bonica, fins el Plà de la Barraca. Passat aquest tram fareu un trós de camp a través per anar a l’altra costat de la Vall. És força dur però és poc tros fins arribar a la Font dels Cims. Seguireu en terreny plà i baixada bordejant el Torrent de les Cordes (preciós) per creuar direcció al Turó del Pujol. Arribeu ja a la baixada més forta i tècnica (a la 1a i 2a edició es feia a la cursa curta): “La Goitadora”. Un cop a baix, hi haurà l’avitullament del Corral del Pujol (tercer). Us recomanem un petit descans ja que el següent tram és el més exigent, una pujada tècnica i de gran desnivell, el més fort, on pujareu de nou tot el que havieu baixat: el Sot de les Cordes. Un cop a dalt, sortireu al Coll d’Ordials i anireu direcció cap a la Font de Matagalls encara de pujada, però ja sense l’exigència del Sot de les Cordes, a camp obert, fins que arribareu a l’últim turó, el Turó del Mig. Dur, molt dur, però la feina ja estarà feta. S’haurà acabat pujar. A partir d’aquest moment comença l’estratègia, haureu de recuperar forces, des d’aquest punt ja tot serà baixada (exceptuant la pujada final al poble).

Podeu beure aigua a la Font de Matagalls encara que a pocs kms (uns 3,5) i després de baixar pel dret de Sant Miquel de Barretons a Sant Segimon, veureu l’avituallament de Sant Segimón (quart). Reposeu forces que ja queda poc, una baixada exigent pel Torrent de l’Oratori, L’Erola, Can Bosch (font) i ja passat Els Molins (font), una pista (de tant en tant convertida en corriol) que us portarà al Poble. Quan ja ho tingeu a tocar, ja en zona urbana, asfalt, us trobareu les temudes escales… 200m d’escales per arribar a Viladrau i creuar l’arc d’arribada.

Casi tot el recorregut discorre pel Parc Natural del Montseny (80%), és un recorregut molt interessant per a aquells que ja esteu bregats en muntanya, amb trams de dificultat tècnica, trenca-cames, on cal medir-se be, hidratar-se be, en resum, un molt bon entrenament i un recorregut molt recomanable per la seva varietat, duresa i bellesa.

Per als que no aneu amb el ganivet a la boca, també és un molt bon entrenament, o simplement un molt bon recorregut, molt bonic, però també molt dur, on hi trobareu tot tipus de terreny i de vegetació.

Un traçat dissenyat per corredors de muntanya,
una cursa de pur trail per a corredors experimentats!

AVITUALLAMENTS

1. La Castenyereda d’Espinzella (Km 7,4) – líquid i sòlid
2. Coll de les 3 creus (Km 14) – líquid i sòlid
3. Corral del Pujol (Km 19) – líquid i sòlid
4. Mas Els Molins (Reforç. Km 28) – líquid
5. Plaça Major (Arribada, Km 29,21) – líquid i sòlid

INSCRIPCIONS FEBRER 2019
.button-64286ac29b0d8 { margin-bottom: 15px; margin-top: px; min-width: 0px !important; }
.full-width-64286ac2978cf { min-height:100px; padding:10px 0 10px; margin-bottom:10px; } #background-layer--64286ac2978cf { background-image:url(http://www.trailfontsdelmontseny.com/2018/wp-content/uploads/2018/02/interior_Robert_02_TFM2018.jpg); background-position:left top; background-repeat:no-repeat; position: fixed;; }