CURSA LLARGA

Gaudeix d’una cursa pel Parc Natural del Montseny que et deixarà fascinat, tant pels seus paratges com pel seu variat recorregut.

cursa llarga tfm 2016

DESCRIPCIÓ

Un recorregut exigent amb una distància perfecte per als qui esteu preparant una marató o un ultra. Comançareu amb baixada però partir del km 3 i mig aproximadament ja us trobareu amb una pujada molt exigent d’uns  6 kms, sent el tram amb el desnivell més elevat de Sant Segimón a Sant Miquel dels Barretons.

Us trobareu tot tipus de vegetació: primer pistes bordejant la Riera Major amb alzines i pollancres, un tram ràpid i gens tècnic, després els boscos de castanyers de l’Erola a Sant Segimón i la roca del pujador de Barretons tal com us comentem, ja més tècnic i la part del recorregut amb més desnivell, més tard i ja a més alçada, els colls i turons amb les seves fagedes, passant pel Coll de Saprunera, la Font de Matagalls per anar a buscar el Collet de les Eugues (bordejant el pic de Matagalls sempre visible i que el tindrem a només 150 metres), Coll de Llops i Plà de Soliva de Dalt. Des d’aquest punt veurem unes espectaculars panoràmiques de les Agudes i part del Turó de l’Home. Arribareu a Coll Pregó i agafareu el camí que ens portarà a Coll Joan (control de pas), combinant pistes molt ràpides amb zones de senders més tècniques.

Aquesta part si arribes amb forces és molt ràpida. Però aneu amb compte ja que a partir d’aqui passarem per pistes amb unes fagedes impressionants. Tram amb “tobogans” que us poden passar factura… Baixareu per Les Pelades (a veure qui no cau de cul) per trobar enseguida l’avituallament al Corral del Pujol. Passareu pel Plà de Malataup, després uns boscos de pel·lícula de castanyers bordejant la Riera de l’Erola direcció La Sala (la 1a edició anàveu direcció Can Bosch). De La Sala teniu una pista de baixada d’uns 2 kms fins el camp de Polo Sant Antoni i després ja pugeu per una pista de sorra estreta i descuidada, el Pont d’en Pau, Liquats Vegetals i ja arribareu al tram final de les maleides escales fins la plaça de Viladrau.

Casi tot el recorregut discorre pel Parc Natural del Montseny, és un recorregut molt interessant per a aquells que ja esteu bregats en muntanya, ràpid, de poca dificultat tècnica ( a la cursa curta hi trobem alguna baixada molt més complicada). En resum, un molt bon entrenament i un recorregut molt recomanable per la seva varietat i bellesa.

FITXA TÈCNICA

Distància 27,86 km

Desnivell positiu: 1.565 m

Desnivell negatiu: 1.565 m

Altitud màxima: 1.597 m

Altitud mínima: 650 m

Ruta: Circular amb sortida i arribada a la Plaça Major de Viladrau

Hora sortida: 8h

Temps màxim: 5h 45min

Temps del guanyador TFM 2015: 2h 34min (M) i 3h 16min (F)

RECORREGUT

PERFIL

Si vols veure el recorregut o el perfil de la cursa amb més detall accedeix a wikiloc. També podràs descarregar-te el track.

.button-616b7571bbfef { margin-bottom: 15px; margin-top: 0px; min-width: 0px !important; }

FISONOMIA

Plaça Major > Font Oreneta > Liquats Vegetals > La Sala > La Sala Nova > L’Erola > Sant Segimón > Sant Miquel de Barretons > Font de Matagalls > Turó de l’Estanyol > Plà Soliva de Dalt > Coll Pregó > Font Mosquits > Coll Joan > Font de Llops > Font Rupitosa > Les Pelades > Plà de Malataup > Camí Riera de l’Erola > La Sala Nova > La Sala > Polo Sant Antoni > Font de les Amatistes > Camí Pont de Camp Pau Moliner > Molí Vell > Liquats Vegetals > Els Vernets > Plaça Major.

.full-width-616b7571b8008 { min-height:100px; padding:10px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--616b7571b8008 { background-image:url(http://www.trailfontsdelmontseny.com/2016/wp-content/uploads/2015/02/bg1900_Miquel.jpg); background-position:left top; background-repeat:no-repeat; position: fixed;; }