LES 9 FONTS DE LA CURSA CURTA

1. Font de Mas Molins

2. Font dels Avallaners

3. Font de l’Or

4. Font de Matagalls

5. Font de la Teula

6. Font de Can Bosch

7. Font Mas Molins

8. Font dels Vernets

9. Font dela Germana Josefa

10. Font de la Plaça Major

1. FONT MAS MOLINS (KM 2,3 i KM 15,2)

A 35 minuts caminant de la Plaça, i en direcció a l’ermita de l’Erola, després de creuar la riera pel pont del Moli de Baix, passem per davant de Mas Molins on ho trobarem la seva font.

2. FONT DELS AVELLANERS (KM 4,1)

Davant del portaló de la Sala Nova,  agafem un petit corriol a l’esquerre cobert d’avellaners i caminem uns 300 metres mes fins trobar una magnífica taula feta d’un roda de molí sota el peu d’un impressionant faig. A les feixes de sota, a uns 10 m, podrem prendre la freda aigua d’aquesta font.

3. FONT DE L’OR (KM 5,5)

Diu una antiga llegenda del segle XIX que a la nit de Sant Joan en aquest indret sortien les fades d’aigua (paitides) a cantar belles cançons. Observar el magnífic castanyer que dona ombra a la font; no és un exemplar estrany, doncs estem en ple cor de la Castanyeda Gran de Can Gat.

4. FONT DE MATAGALLS (KM 9,7)

Històrica font identificada ja per Artur Osona al 1879. La font és situada a la capçalera del Torrent de Matagalls (després torrent de l’Oratori), per sobre del Pla dels Ginebres, a tan sols 600m. de la Creu.

5. FONT DE LA TEULA (KM 13,4)

Font molt desconeguda, situada entre el corral de Can Bosc i el Torrent de l’Erola. Fins l’agost 2012 la Font de la Teula estava colgada i plena d’esbarzers. Ara neta i podeu veure amb paciència l’aigua que s’esmicola per la paret vertical.

6. FONT DE CAN BOSC (KM 14)

La font és dins d’una volta de totxo excavada a la terra amb bancs de pedra a cada costat. Can Bosc és actualment un nucli deshabitat però històricament molt important, ja que en el cens de 1340 estava inclòs entre els 82 masos identificats al terme municipal de Viladrau.

7. FONT MAS MOLINS (KM 2,3 i KM 15,2)

A 35 minuts caminant de la Plaça, i en direcció a l’ermita de l’Erola, després de creuar la riera pel pont del Moli de Baix, passem per davant de Mas Molins on ho trobarem la seva font.

8. FONT DELS VERNETS (KM 16,7)

La font rep el nom del nou veïnat urbanitzat a les darreries del segle XX, topònim que alhora recorda els verns que hi havia en aquesta zona d’horts al voltant del torrent que baixava del poble.

9. FONT DE LA GERMANA JOSEFA (KM 16,9)

Abans de la seva reconstrucció anomenada Font de la Rectoria. Situada al inici del carrer Rectoria, aquesta font és un homenatge de 1979 a la Germana Josefa (Delarmina Díaz i Díaz) de les Dominiques de la Anunciata, que va dedicar més de 50 anys de la seva vida a l’ensenyament de molts viladrauencs.

10. FONT DE LA PLAÇA MAJOR (KM 17)

Degut a la nova configuració urbanística de la plaça portada a terme durant l’hivern 2015, la font ha canviat d’emplaçament i ara es troba situada a l’inici del carrer Pare Claret, a tocar la plaça. Les pedres han estat restaurades, i les inscripcions del darrera repintades.

OSCAR FARRERONS
Tot el contingut referent a les fonts (textes i fotografies) ha estat facilitat per l’Oscar Farrerons, un amant de la natura i del Montseny en general, però que s’ha convertit en un autèntic expert en aquesta temàtica.
Si voleu profunditzar més podeu accedir a la seva pàgina web www.fontsdeviladrau.jimdo.com o inclús comprar el seu llibre “El Paradís del Montseny”, un autèntic pou d’informació.
Des d’aquí el nostre agraïment a l’Oscar.
.full-width-614a8a0ba9b36 { min-height:100px; padding:10px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--614a8a0ba9b36 { background-image:url(http://www.trailfontsdelmontseny.com/2016/wp-content/uploads/2015/02/bg1900_Miquel.jpg); background-position:left top; background-repeat:no-repeat; position: fixed;; }