L’ORGANITZACIÓ

Els organitzadors del TRAIL FONTS DEL MONTSENY compartim una gran afició a l’esport i a la natura i un fort vincle personal i sentimental amb aquestes muntanyes.

Després de participar a innumerables curses de muntanya i de gaudir d’aquest esport a l’aire lliure en diverses localitzacions d’arreu del món, vàrem coincidir en què organitzar un esdeveniment esportiu d’aquesta naturalesa al Montseny, aprofitant l’entorn privilegiat amb què compta aquest indret, seria una gran experiència tant pels que som de la comarca com pels corredors d’altres indrets.

La cursa TRAIL FONTS DEL MONTSENY es planteja com un esdeveniment esportiu i com una plataforma alternativa per donar a conèixer als corredors i al món empresarial l’entorn privilegiat que envolta el Montseny.

EL NOSTRE REPTE

Es pretén aconseguir que durant un cap de setmana a l’any, el poble de Viladrau i amb extensió els municipis del voltant, disposin les seves infraestructures per a tots els participants i acompanyants de la cursa, com un punt de trobada per a amants de l’esport i de la naturalesa; un lloc per  córrer i per gaudir del Parc Natural del Montseny. Durant dos dies, ens agradaria poder transformar aquests indrets en un paradís del trailrunning, on tots els apassionants d’aquest esport puguin practicar-lo en un marc incomparable, al mateix temps que donem a conèixer les possibilitats del municipi de Viladrau, visitant el nucli del poble, promocionant els seus restaurants, hotels, hostals, comerços, serveis…

Es tracta d’un projecte a mig/llarg termini de 5 anys, on esperem que a cada edició hi hagi més participació i per tant, més ocupació al territori.

Volem que durant el cap de setmana de l’esdeveniment, les marques implicades en el projecte puguin tenir un espai d’exposició dels seus productes per als participants, afeccionats i seguidors.

Volem que les marques especialitzades promoguin tests de productes durant tot l’any a l’entorn de Viladrau i diferents municipis de la comarca d’Osona.

Al voltant de la nostra cursa i en properes edicions (i que tingui prolongació en el temps) volem organitzar cursos, xerrades, clínic, tests de material, etc.

El nostre repte és crear un Parc del trailunning, on mitjançant aquesta cursa i d’altres que ja existexen, l’afeccionat de les grans urbes es desplaci a aquestes muntanyes per poder disfrutar durant tot l’any del poble de Viladrau i del seu entorn.

LA CURSA

Però poc a poc! De moment en aquesta primera edició us volem oferir una cursa ben organitzada, recolzada per diversos i bon serveis addicionals, que esperem no us facin dubtar en repetir en una segona, tercera i properes edicions.

La bossa del corredor i el recorregut que hem previst és una de les principals singularitats de la cursa. La bossa (millor dir-li “lot” o “caixa”) us l’explicarem amb més detall més endavant. El recorregut passa per un dels actius més importants del Montseny: les múltiples fonts que aquesta muntanya ens regala gràcies als aqüífers que conté.

A més, us podem garantir per l’experiència en la participació en infinitat de curses, que qualsevols de les dues distàncies que us hem dissenyat, ens ofereixen uns paratges espectaculars, per planes, turons, boscos de castanyers, fagedes, rierols, corriols… sense res a envejar a curses d’altres indrets del territori o estranger. Passareu per tot tipus de terrenys i paratges. Als més exigents us garantim que gaudireu ja que es passa per trams de cert nivell tècnic… Els més novells o “normals” tampoc us espanteu, creiem que hem trobat l’equilibri adequat, al menys, aquest ha estat el nostre objectiu, i després de moltes hores de muntanya, creiem que ho hem aconseguit.

L’organització Trail Fonts del Montseny

footer_bejarae

.full-width-61e6c7b0e21c9 { min-height:100px; padding:10px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--61e6c7b0e21c9 { background-image:url(http://www.trailfontsdelmontseny.com/wp-content/uploads/2015/02/bg1900_Miquel.jpg); background-position:left top; background-repeat:no-repeat; position: fixed;; }