CURSA LLARGA

Gaudeix d’una cursa pel Parc Natural del Montseny que et deixarà fascinat, tant pels seus paratges com pel seu variat recorregut.

DESCRIPCIÓ

El recorregut perfecte per una jornada d’autèntic trailruning. Bona part del recorregut es pot fer corrent. Els primers kms són de baixada per senders i pistes i així evitar els típics “taps” fins arribar a la pista de Polo de Sant Antoni, una zona espectacular i on ens deixa veure allà on hem de pujar: el Santuari de Sant Segimón. A partir del km 6 i mig aproximadament comença una pujada molt exigent d’uns 6 kms, sent el tram amb el % més elevat de Sant Segimón a Sant Miquel dels Barretons.

És un recorregut molt interessant per a aquells que ja esteu bregats en muntanya, un molt bon entrenament si estàs preparant una marató o un ultra. Si t’hi poses seriosament, acabaràs mort!

Casi tot el recorregut discorre pel Parc Natural del Montseny, sortint des de la Plaça Major de Viladrau. Passat ja el Mas de La Sala, us trobareu la pujada que us comentem, pujant i pujant, passant pel Coll de Saprunera, la Font de Matagalls per anar a buscar el Collet de les Eugues, Coll de Llops i Plà de Soliva de Dalt (passant molt a prop del pic de Matagalls). Des d’aquest punt veurem unes espectaculars panoràmiques de les Agudes i part del Turó de l’Home. Arribaren a Coll Pregó i agafarem el camí que ens portarà a Coll Joan, combinant pistes molt ràpides amb zones de senders més tècniques. Aquesta part si arribes amb forces és molt ràpida. Però aneu amb compte ja que a partir d’aqui passarem per pistes amb unes fagedes impressionants. Tram amb “tobogans” que us poden passar factura… Baixarem per Les Pelades (a veure qui no cau de cul) fins arribar al Plà de Malataup, després uns boscos de pel·lícula de castanyers bordejant la Riera de l’Erola direcció Can Bosch, Molins i Viladrau.

Us trobareu tot tipus de vegetació: primer pistes bordejant la Riera Major amb alzines i pollancres, després els boscos de castanyers de l’Erola a Sant Segimón, els colls i turons amb les seves fagedes, baixades per corriols on no et veuràs els peus, només fulles de castanyer i faig, la sorra de les pelades… en resum, un recorregut més que recomanable que voldràs repetir!

FITXA TÈCNICA

Distància 28,03 km

Desnivell positiu: 1.537 m

Desnivell negatiu: 1.537 m

Altitud màxima: 1.601 m

Altitud mínima: 652 m

Ruta: Circular amb sortida i arribada a la Plaça Major de Viladrau

Hora sortida: 9:00h

Temps màxim: 7h

RECORREGUT

PERFIL

Si vols veure el recorregut o el perfil de la cursa amb més detall accedeix a wikiloc. També podràs descarregar-te el track.

El recorregut ha estat millorat i modificat lleugerament (6/07/15).

.button-61e6bab9758c9 { margin-bottom: 15px; margin-top: 0px; min-width: 0px !important; }
.button-61e6bab975c43 { margin-bottom: 15px; margin-top: 0px; min-width: 0px !important; }

FISONOMIA

Sortida de la Plaça Major de Viladrau > Font de l’Oreneta > Liquats Vegetals > Pont de Can Pau Moliner > Club de Polo Sant Antoni > La Sala nova > L’Erola > Turó de l’Oratori > Sant Segimón, Sant Miquel dels Barretons > Coll Saprunera > Font del Matagalls > Collet de les Eugues > Coll de Llops > Plà de Soliva de Dalt > Coll Pregó > Coll de Joan > Font de Llops > Font Rupitosa > Plà de Malataup > Can Bosch > Els Molins > El Molí Vell > El Torrent > Els Vernets > Arribada a la Plaça Major de Viladrau

.button-61e6bab9762d5 { margin-bottom: 15px; margin-top: 0px; min-width: 0px !important; }
.full-width-61e6bab970d6f { min-height:100px; padding:10px 0 10px; margin-bottom:0px; } #background-layer--61e6bab970d6f { background-image:url(http://www.trailfontsdelmontseny.com/wp-content/uploads/2015/02/bg1900_Miquel.jpg); background-position:left top; background-repeat:no-repeat; position: fixed;; }